Следвайте Гласове в ТелеграмСлед вчерашния си протест пред сградата на американското

...
Следвайте Гласове в ТелеграмСлед вчерашния си протест пред сградата на американското
Коментари Харесай

Възраждане с декларация в защита на Милан Димитров: Вече година и половина лежи в гръцки затвор по абсурдни обвинения от САЩ

Следвайте " Гласове " в Телеграм

След вчерашния си митинг пред постройката на американското посолството у нас в поддръжка на Милан Димитров, през днешния ден " Възраждане " прочете и декларация в негова отбрана. По техни данни Димитров е упрекнат в противозаконен експорт на електронни схеми в Русия и застрашен от екстрадиция в Съединени американски щати.

Декларацията прочете от парламентарната естрада водачът на партията и ръководител на парламентарната ѝ група Костадин Костадинов. Докато той говореше, депутатите от " Възраждане " издигнаха надписи с зов " Свобода за Милан ". 

По думите на Костадинов Милан Димитров е държан към този момент година и половина в гръцки затвор " по искане на американски прокурор, тъй като американският прокурор вярвал, че българинът бил направил неразрешена търговия с Руската федерация ". " Роднините на този българин стачкуваха пред американското посолство и поканиха всички българи да дойдат и да видят каква е истината за един задържан и държан нелегално година и половина българин ", уточни Костадинов, представен от Българска телеграфна агенция. 

" Интересно бе, че от непознатото посолство най-малко първоначално обявиха, че ще одобряват бащата, дамата и брата на Милан Димитров, който към този момент година и половина и лежи, безусловно почтен в гръцки затвор по искане на американски прокурор. Десет минути след началото на митинга от американското посолство отхвърлиха да одобряват бащата, брата и дамата на Милан Димитров. Не споделиха за какво, те не дават пояснения ", добави депутатът и посочи, че роднините на Димитров към този момент година и половина безрезултатно желаят среща - диалог с представител на посолството.

Екстрадираният по искане на Съединени американски щати Милан Димитров от пандиза в Гърция: Моля, прекратете това безчинство над живота ми! Съединени американски щати се гаврят с правото и демокрацията

Роднините на Милан Димитров донесоха на спонтанния брифинг и демонстрираха пред медиите материалите, поради които Милан Димитров година и половина гние в гръцки затвор, уточни Костадинов. Според него забавното е, че тези материали изобщо не са напускали България в никакъв случай. Още по-интересно било, че идват от Съединени американски щати.

" И знаете ли какво написа на тях - че не се нуждаят от някакъв специфичен лиценз и няма потребност от вторично съглашение за изпращането им в трети страни. Безобидна продукция, която си стои опакована към този момент шест години. Обвинението против Милан Димитров е от 2018 година По-интересното е друго обаче, оказа се, че упрекнат е и неговият татко, защото компанията е фамилна ".

Костадинов посочи, че обвиняването към Милан Димитров е, че повреждал интереса на Съединени американски щати, а към неговия татко - че помагал на своя наследник. За Милан Димитров обвиняването желае осемдесет години затвор, а за 70-годишният му татко желае 60 години затвор, добави Костадинов.

" Българската страна през целия този интервал не си мръдна пръста за един български жител. Миналата година трябваше да изпратим един от нашите депутати - Ангел Георгиев, да откри юрист и да отиде да участва в залата, с цел да можем да пожелаваме въпреки всичко от българското външно министерство някаква реакция. Оттам се оправдаха, че не могли да изпратят представител от посолството и консулството, тъй като били в отпуска. Българската страна е в отпуска, тя не може да пази българските жители ", добави Костадинов.

По думите му роднините на Милан Димитров още веднъж ще провеждат митинг пред американското посолство.

Протестът пред постройката на посолството на Съединени американски щати в София 

По време на декларацията от залата се чуваха възгласи, свързани с приключването на времето за изявлението, а националният представител от " Продължаваме промяната - Демократична България " Явор Божанков прикани в процедура по метода на водене депутатите от " Възраждане " през днешния ден, в деня на народен печал, за примирение. " Може ли за един ден да бъдем смирени, привикнали сме с вашата експанзия, с вашия речник, само че може ли за един ден да се смирите. Просто би трябвало да бъдем на висотата на институцията ", моли Божанков. 

Междувременно поради реплики от зала се наложи ръководителят на Народното събрание Росен Желязков да се обърне към депутата Петър Петров от " Възраждане ". Ще ви отстраня от съвещанието, в случай че не се държите, по този начин, както прилича на претенцията, която имате за себе си, съобщи Желязков.

Последва още веднъж процедура към ръководителя. В нея депутатът Цончо Ганев от " Възраждане " напомни, че правилникът на Народното събрание не разрешава да се отговоря на декларация. " Декларацията е в отбрана на един българин ", съобщи той.

" В днешния ден на примирение да не излизаме отвън лимита на допустимото, каквото имаше да се каже, е казано, няма потребност да се продължава ", означи ръководителят на Народното събрание.

Разгневени протестиращи нападнаха Даниел Лорер, а Манол Пейков бе подложен на тясно от Росен Миленов пред Народното събрание (видео)

Вчера група последователи на " Възраждане " обкръжи депутата от ПП-ДБ Даниел Лорер в кафене до Народното събрание, стана ясно от предавани онлайн видеа. Не стана ясно обаче какво е провокирало гнева им
 

Инфо: dnes.dir.bg

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР